ikon-hus-loggahus-99x81 23 års erfarenhet, över 160 timmerhus byggda
ikon-loggar-loggahus-105x81 Våra experter väljer timmer ifrån statsägd estländsk skog
trähus-timmerhus-180x60 12 års medlemskap i det Estländska Timmerhusförbundet
ikon-krans-loggahus-107x81 Årets fabriksbyggnad 2015: Bästa handbyggda timmerhus

Att beställa ett timmerhus

Våra tjänster är utformade för att alla tänkbara problem ska kunna undvikas.

Våra teammedlemmar är aldrig låsta till ett enda projekt. Vi rör oss mellan olika projekt i olika faser för att kunna lägga märke till sånt som den som blivit alltför hemmablind kanske inte ser.

Alla Tenders teammedlemmar känner till var byggprocess i sin helhet och vet alltid vilka detaljer som ska prioriteras just för tillfället. Du kan vara helt säker på att ingenting missas.

Hur arbetar vi?

  • Vi väljer själva timmerstockar från statsägda skogar i Estland.
  • Alla stockar barkas för hand för att de ska behålla sin unika karaktär.
  • De barkade stockarna placeras i torkkammare i upp till en månad. Efter det torkas de i en andra omgång utomhus i 6–12 månader. När fukthalten ligger mellan 15 och 25 procent kan vi vara säkra på att fortsatt torkning inte påverkar stockarnas dimensioner nämnvärt.

Vi samlar ett team med de lämpliga erfarenheterna för just ditt timmerhus. Tenders ägare har över 21 års erfarenhet av att bygga timmerhus, och teammedlemmarna har i genomsnitt minst 10 års erfarenhet.

Om du har bestämt dig för att anlita oss, så går processen till så här.

Loggahus-Architect-timmerhus
1.

Först klarlägger vi vilken finansiering som krävs när under hela timmerhusets byggperiod. Vi gör detta för att sedan kunna slippa oroa oss för avbrott under byggprocessen.

Om du känner att priset är det rätta så rekommenderar vi en arkitekt med gedigen erfarenhet av att designa timmerhus. En kvalificerad arkitekt garanterar både att ditt timmerhus är funktionellt och att det känns unikt. Det finns inte längre något som säger att timmerhus behöver kännas tråkiga.

Efter att alla viktiga beslut har fattats så spikas det exakta arbetsschemat och budgeten. Oavsett om du bygger en lyxig villa på en bergstopp eller en mysig bastu i skogen så vet du alltid vad dina pengar går till och vad byggstatusen är just för tillfället.

Tudu-timmerhus
2.

Vi har lång erfarenhet av att bygga timmerhus.
Våra grundliga bärkraftkalkyler innebär att ett hus från Tender alltid är säkert för dig och din familj.

Vi vet vad vi själva kan och när vi ska vända oss till våra samarbetspartners. Tender-teamet förbereder väggarna och taken för timmerhusen och installerar dörrar och fönster i dem, samtidigt som våra partners…

- lägger grunden,
- installerar det elektriska och
- designar interiören, inklusive byggandet av spisar.

Efter att budgeten och kontraktet bekräftats, börjar Tender-teamet genast att arbeta med timmerväggarna, takstrukturen, gavlar och andra detaljer.

Allt arbete utförs på basis av den överenskomna tidsplanen, och siktet är alltid inställt på att uppnå det bästa tänkbara slutresultatet. Från att timret sågas vid rätt tidpunkt till att hitta rätt delmonteringslösningar – våra byggexperter garanterar dig ett timmerhus du kan lita på.

timmerhus konstruktion pa plats
3.

Innan det förberedda byggmaterialet transporteras till din tomt, dubbelkollar vi att allting är redo. Väggarna byggs upp på grunden som lagts på tomten. Därefter installeras taket, fönstren, innertaket och innerväggarna. Ur säkerhetssynpunkt är endast fullt försäkrade arbetare tillåtna att jobba på byggarbetsplatsen.

I samband med att huset levereras förser vi dig med instruktioner för underhåll och goda råd som försäkrar att ditt timmerhus står stadigt och känns inbjudande i decennier. Hela tanken är att ditt timmerhus ska lägga grunden för ett bekymmersfritt liv.

Vi har aldrig gjort en kund besviken och känner vartenda hus vi byggt utan och innan. Om du vill ställa oss frågor 15 år senare så är det inga bekymmer.

När ditt timmerhus är färdigt förser vi dig med noggranna instruktioner om hur du bäst sköter om det. Till exempel:

  • Under de tre första åren efter att huset byggts bör fästena justeras för att undvika skada när timmerstockarna sätter sig.
  • Med fem års mellanrum bör timmerstrukturen målas om för att bibehålla sin lyster.

Vill du ställa oss en fråga?

Martti Soidla
Ta kontakt så
svarar vi inom kort.
Du kommer att få ett mejl från

Martti Soidla

Du kan också ringa oss+372 5551 8185
Kontakta vår expert Top