ikon-hus-loggahus-99x81 23 års erfarenhet, över 160 timmerhus byggda
ikon-loggar-loggahus-105x81 Våra experter väljer timmer ifrån statsägd estländsk skog
trähus-timmerhus-180x60 12 års medlemskap i det Estländska Timmerhusförbundet
ikon-krans-loggahus-107x81 Årets fabriksbyggnad 2015: Bästa handbyggda timmerhus

Varför investera i ett handbyggt timmerhus?

Det är skillnad på timmer och timmer.

Vi väljer själva ut träden för våra stockar och torkar dem med hjälp av den senaste teknologin.

Våra handbilade stockar skiljer sig från maskinbehandlade stockar. Våra stockar förblir en del av naturen och har alla sin egen historia att berätta.

Ett handbyggt timmerhus speglar hantverkarnas erfarenhet och förmåga att bedöma exakt var varje enskild stock passar bäst in i huset.

Att bygga ett timmerhus för hand är raka motsatsen till att förlita sig på fabrikernas produktionslinjer, det är en konstform som bara de bästa hantverkarna klarar av.

Ett unikt privilegium

Dagens människor drar sig allt mer tillbaka ifrån naturen, och låter sig istället inspireras av teknologi och innovation.

Överbefolkning och urbanisering skapar ytterligare distans till naturen, så färre och färre människor får möjlighet att bo i ett timmerhus.

Ännu färre får chansen att bo i ett handbyggt timmerhus.

Ett timmerhus erbjuder en tillflykt från vardagsstressen. Det erbjuder ett lugn som bara kan uppnås genom att följa vattnets brus eller den sprakande elden.

Ett handbyggt timmerhus minskar stressen, ökar kreativiteten och fyller sinnet med goda intentioner.

Direktkontakt med naturen

En handbilad timmerstock är det material som tar dig närmast naturen – barken avlägsnas och stockarna bilas för att passa perfekt samman.

Ett handbyggt timmerhus bibehåller träets originaltillstånd bäst. Att behandla stockarna rätt resulterar i betydligt mindre spill än för ett maskintillverkat timmerhus. Ett handbyggt timmerhus bevarar naturen.

När du befinner dig i ett timmerhus, särskilt under de första åren, hör du hur stockarna lever när de torkar och sätter sig.

Det är ett ljuvligt ljud där hantverkarens erfarenhet skiner igenom – det vittnar om hur huset blir starkare och står stadigare för varje år som går.

En god investering

De träd vi använder för våra stockar är minst 100 år gamla, medan fabrikernas hus byggs av betydligt yngre timmer.

Träd som är minst 100 år gamla resulterar i stockar med en diameter på 28–32 cm i den smalaste änden. Sådana stockar lägger grunden för ett vackert och massivt hus, vars värde bara ökar med tiden – med andra ord en väldigt god investering.

Om du har frågor om handbyggda timmerhus, ta kontakt med oss!

Klicka på ”Gilla” om du har hittat användbar information i den här artikeln, eller på ”Dela” ifall du tror att den kan vara intressant för dina vänner. Tack för din feedback!

 

Vill du ställa oss en fråga?

Martti Soidla
Ta kontakt så
svarar vi inom kort.
Du kommer att få ett mejl från

Martti Soidla

Du kan också ringa oss+372 5551 8185
Kontakta vår expert Top